A-Lag Dam

SKÖLLERSTA IF DAM

Vill ni vara med och spela fotboll i vårt damlag hör av er till 070-5856575.

Välkomna!

Avslutning!
2024-06-29 13:44
Vinnarlaget

I torsdags så avslutade vi vårsäsongen med tävlingar i olika grenar, boll i soptunna, skjuta prick i både ringar och på koner, stafett med boll och strut,  gissa innehållet i hinkar var en del av grenarna.  Vinnarlaget bestod av Rebecca, Emma K, Felicia, Stina och Angelica,

Vi fortsatte kvällen med att göra en sammanfattning av vårsäsongen och åt grillade Lithellsburgare och jordgubbstårta.

Mer bilder finns i bildgalleriet.

Seger i matchen och serieledare!
2024-06-29 13:01

Tisdagen efter midsommar så var det dags för sista matchen innan sommaruppehållet.

Matchen spelades på Sköllervallen och kvällens motståndare var Norrby SK.

En jämn match där inget av lagen lyckades göra mål i första halvlek, men i andra lyckas Rebecca och Emelie peta in varsin boll i motståndarmålet.

Bra försvarsspel i båda lagen med duktiga målvakter och mer än kämpainsats än ett finlir från vår sida i värmen.

Vinster betyder också att vi är serieledare efter vårsäsongen, men väldigt tajt mellan dom tre första lagen.

I dag går Bengt till Emelie som gör en riktig dundermatch, hon kämpar och sliter, vinner bollen i många farliga lägen högt upp i planen. Hon gör fina löpningar och hon gör även ett av våra mål.

Idag tar vi med oss att man spelar tills domaren blåser, vilket vi gjorde och det resulterade till ett av våra mål,.

Förlust mot Västerås BK 30
2024-06-18 20:57

Årets första förlust i seriespelet kom i åttonde matchen som spelades mot Västerås BK 30.

Med en tunn trupp åkte vi till Västerås där vi inte riktigt kom upp i den nivå som vi har i oss.

Stundtals spelar vi riktigt bra men tyvärr så räcker det inte denna match och BK 30 vinner rättvist.

BK 30 tar ledningen i slutet av första halvlek med 1-0 som också är halvtidsresultat.

I början av andra så kvitterar vi till 1-1 genom Jossan men en stund senare gör BK 30 2-1, vi försöker pressa på men istället utökar BK 30 till 3-1 som blir slutresultatet.

Angelica skickar vidare Bengt till vår målvakt Tilde "Hjalmar" Hjalmarsson, muren i buren!

Hon räddar oss otaliga gånger i dagens match med fina räddningar och dessutom är hon med  långt ute för att plocka upp långbollar.

Vårens sista match spelar vi hemma tisdagen den 25 juni mot Norrby SK på Sköllervallen. Då tar vi nya tag och är tillbaka på riktigt gräs igen.

Ännu en seger!
2024-06-11 15:12

I söndags så var det åter dags för match och denna gång så var Karslunds IF FK på besök.

En match som spelas i både regn, hagel samt lite solsken.

Vi börjar matchen med att Rebecca redan i andra matchminuten gör 1-0 och i första halvlek så har vi mycket boll och ett bra spel som även resulterar i 2-0 genom Jossan.

Bara ett par minuter senare så reducerar Karslund till 2-1 vilket också blir slutresultatet.

Från mitten av andra så pressar Karslund på men med en härlig kämparanda och bra försvarsspel så tar vi ytterligare tre poäng.

Eken lämnar vidare Bengt till Angelica med motiveringen: Hon ger en otrolig trygghet till laget genom att alltid ligga rätt och läser spelet hela tiden, många fina brytningar också.

En eloge till båda lagen och domarna för insatsen i regn och hagel.

Nästa söndag (16/6) åker vi för att möta Västerås BK, ett av topplagen i serien.

Seger mot Scandinavien FC
2024-06-08 10:06
I vått och torrt står dom där, våra tränare.

En jämn match som vi vinner med  2-1. Emma Skålberg gör vårt första mål i slutet av första halvlek. I andra halvlek gör Emmi Hofvander 2-0 men när det återstår ca 15 minuter reducerar Scandinavien FC till 2-1 och dom pressar på,i slutminutrarna för en kvittering.

Vi klarar pressen och får med oss tre sköna poäng.

Det vi kommer minnas mest från denna match är nog den regnskur som startade precis när matchen började och höll på i stort sett hela första halvlek, svårspelat för båda lagen och bra kämpat i ovädret.

Bengt går denna match till Emma Klasson med motiveringen, hon kämpar hela matchen, lägger fina bollar och tar bra löpningar.

Nu tar vi sikte på nästa match som åter är en hemmamatch och denna gång kommer Karslunds

IF FK på besök.