SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
Storsiffror när SIF bärgade ny trea i Askersund - "Klart godkänt"
2022-05-28 00:15

Uppskjuten matchstart. Det var beskedet Sköllersta IF fick när man anlände till ett regntungt Askersund på Kristi himmelsfärdseftermiddagen. En trafikolycka gjorde nämligen att domartrion satt fast i kilometerlång bilkö. Otäckt såklart, men på SIF-truppen gick det ingen nöd, som mer än gärna väntade ut skyfallet innan man klev ut för värmning.

 

Men så, tjugo minuter efter utsatt tid, drog matchen igång. Och knappt hann någon ropa "SNÄCKBÅTEN ODEN!" innan Oliver Johansson ställt hemmakeepern med ett läskigt vobbelskott från tjugoen meter. Tidig ledning och ökad arbetsro. Men ett gnetande IFK tuggade på, och visade sig vara långt ifrån ofarliga vid fasta situationer och med sina långa inkast. Det var dock just i samband med en av dessa situationer som en icke oprovocerad hemmaspelare skickade på en smalbenshurring på SIF:s Anton Hjelm. Grov utvisning, och kort därefter kunde Albin Björnram öka på till 2-0. 

 

Raka ryggar hos SIF efter halvtimmen, men det var inga mil från att de snart skulle krökas något. Detta när Askersund skyttekung Borg fick chansen från elva meter. Men anfallaren träffade utsidan av stolpen, och ledningen var intakt. Och två minuter senare var det istället dags för ny ringsignal för SIF, när Pontus Hultin rundade både målvakt och sig själv innan han till slut passade in bollen i nät. 3-0, knäglid.

 

Halvlek nummer två blev mer av en transportsträcka och det märktes att båda lagen mattades när det inte längre fanns någon nerv i tillställningen. Men Sköllersta fick ändå in ett tidigt mål signerat Markus Dahlberg, och i matchens slutkläm höll sig Joel Ullerud framme och kunde raka in slutsiffrorna 5-0 från ett par meter.

 

- Oliver Johanssons häxpipa gav oss en smakstart redan efter fyra-fem minuter, och känslan var att vi hade full koll från första vissla. Sedan var det ju inte till vår nackdel att det tidigt slog slint hos en IFK-spelare som såg rött, och att hemmalaget dessutom brände en straff i mitten av den första halvleken. Men vi gör precis vad vi ska, så ingen skugga ska falla över vår insats. Klart godkänt, och nu ser vi framemot att få kryssa på semi-idylliska Tingstadsvallen om en vecka, säger SIF:s lagkapten Simon Dahlberg.

 

Precis så, för på torsdag reser de blå till morotsbyn Stora Mellösa för att gästa SMÅ IF. Den solida nykomlingen från Division 4, som på sina sex senaste seriematcher hämtat inte mindre fem oavgjorda resultat. Batalj att vänta, med andra ord.

 

Till dess.


Nyhetsarkiv
2023-08-20 11:47
2023-05-28 19:23
2022-09-28 21:32
2022-08-09 15:19
2022-05-06 10:06
2022-03-01 10:45
 
Våra sponsorer