SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
SIF blåsta på sent segermål - "Väldigt irriterande"
2022-05-03 15:42

Alla ska vi någon gång fira Valborg i "Positiva Frövi", och för Sköllersta IF kom det tillfället den gångna helgen, efter att IFK Lindesberg blivit tvungna att omlokalisera när gräsplanen på Fritidsbyn ännu inte kunnat bekräftas spelduglig. Men den åldrade högtiden till trots så var det här knappast någon pyrotekniskt sprakande tillställning.

 

Ju längre matchen led, desto oftare klarade SIF av att kombinera och avancera sig fram på offensiv planhalva. Men när det började vankas straffområdesinträde så var hemmalaget skickliga på att sätta stopp genom dra på sig tidiga frisparkar och hörnor. Albin Björnram kan sällan haft så mycket att göra med en stillaliggande boll. Men bolluslingen ville inte in.

 

Tills matchens absolut sista spark. "Abbe" med en i raden av frisparkar från en bit utanför straffområdet, som den här gången lyftes in mot Elias Lindström. Elias som i sin tur vann sin duell och dämpade ner bollen till Simon Dahlberg, som helt ensam en och en halv meter från mål bara kunde trycka in det garanterade segermålet. Men någon tiondels sekund innan bollen var i nät hade den för dagen ensamma domaren redan blåst av matchen. "Tiden var slut" hette det.

Tjugotvå frågetecken. Kalabalik.

Men slut var matchen. 0-0.

Sanslösa scener.

 

- En jämn tillställning där Lindesberg stod för ett bra försvarsarbete och hotade stundtals via snabba omställningar samt längre bollar från sin backlinje. Jag tycker ändå att det är vi som kontrollerar merparten av matchen, genom ett stabilt försvarsspel samtidigt som vi allt som oftast lyckas spela oss igenom deras första press och vinner mittfältskampen. Men när vi tar oss fram till sista tredjedelen av planen så saknas tyvärr skärpan och vi lyckas inte få in bollen. Vi lyckades dock få in ett mål i matchens sista sekvens, men domaren valde att blåsa av matchen på grund av en väldigt irriterande och märklig anledning, som ingen annan på planen hade någon förståelse för, säger SIF:s Andreas Karlsson.

 

Ny vecka och nya utmaningar för SIF som igår klev ut på idylliska Sköllervallen för första gången för säsongen. Och förhoppningsvis hinner man komma någorlunda överens med det lite mer ojämna underlaget, för nu stundar det tre raka hemmamatcher på anläggningen. Först ut är seriematchen mot Lillån FK på torsdag. Därefter premiären av reservlagsserien mot SMÅ IF på söndag, och sist men inte minst cupmatchen mot Division 4-laget Latorps IF på måndag.

 

Till dess.


Nyhetsarkiv
2022-09-28 21:32
2022-08-09 15:19
2022-05-06 10:06
2022-03-01 10:45
 
Våra sponsorer