SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
Tre poäng till SIF i premiären - "Kul att vara igång"
2022-04-11 17:25

Komfortabel 3-0 seger i seriepremiären i Division 5 mot nykomlingen Glanshammars IF hemma på Allévallen. Men det krävdes en tydlig tankeställare i paus. 

- Kommer ut med en helt annan glöd, säger SIF:s Andreas Karlsson.

 

Snökaos och inställda matcher på nästan alla håll i länet. Men i Hallsberg ville Allévallens vaktmästare Ronald Sällh annorlunda. Skottartraktorn gick på högvarv under fredagen, och för att kunna få planen spelduglig till lördagseftermiddagen så ströks samtliga träningsmatcher dessförinnan. Och visst var planen i absolut toppskick när lagen klev på. Grande Sällh!

 

Matchen då? Knappast någon höjdare inledningsvis med ett bortalag som satte sig lågt och kompakt, mot ett SIF som, med svag passningsskärpa och otydlig rollfördelning, sällan gjorde tillvaron särskilt obekväm för gästerna. Men i halvlekens sista sekund bröts plötsligt dödläget, när Anton Gustafsson höll sig framme och lirkade in matchens första mål. Moralhöjande to say the least.

 

För ut i andra halvlek klev ett hemmalag med en helt annan attityd och intensitet, och efter att ha pressat ner Glanshammar ett bra tag så var det återigen Anton Gustafsson som var på rätt plats och gjorde det han kan bäst. 2-0, doppietta di Ciro. Och visst hade inhoppande Gustaf Axelsson kunnat utöka ledningen ytterligare både en och två gånger efter det. Tyvärr blött krut i Copa-båtarna den här eftermiddagen, men som tur var fanns det desto mer magi kvar i Albin Björnram, som i ett vänsterläge längs kortlinjen avancerade och placerade in den sista stöten. 3-0 och defilering sista tjugo.

 

- Kul att vara igång. Alltid speciellt med premiärer, innan man riktigt vet hur man står sig, och särskilt mot en nykomling.
Första halvlek präglades tyvärr av skakigt passningsspel och enkla bolltapp från vår sida, och vi tillät Glanshammar att ställa om på oss. Men som tur var så lyckades vi avvärja deras omställningar med bra försvarsinsatser.
Efter ett ordentligt snack och ett par byten i paus så kom vi ut med en helt annan glöd i den andra halvleken, och vi hittade tillbaka till vad vi hållit på med under försäsongen. Högre delaktighet och rörlighet i offensiven samt aggressivitet och tydlighet i defensiven. Vilket gav utdelning, och i slutändan var segern aldrig hotad. I sin helhet en skön premiärseger, och nu ser vi fram emot påskderbyt om en vecka, säger SIF:s Andreas Karlsson. 

 

Korrekt, Andreas, för på annandag påsk ställs SIF återigen mot antagonisten från Östernärke, HOIF. 11:20 på Sörbyvallen i Örebro. Elektrisk måndagsförmiddag att vänta.

 

Tills dess.


Nyhetsarkiv
2022-09-28 21:32
2022-08-09 15:19
2022-05-06 10:06
2022-03-01 10:45
 
Våra sponsorer