SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
SIF vände tvåmålsunderläge i cuppremiären - "Det satt långt inne"
2022-03-14 20:34

 

Cupspelet har rosslat igång, och lilla mini-segertåget likaså. För efter en lång dags färd mot natt så stod Sköllersta IF till slut som segrare i lördagens möte med Kurdiska FF i Distriktscupens första omgång.

- Det satt långt inne, säger SIF:s spelade ledare Albin Björnram.

 


Matchinledningen denna strålande eftermiddag på Allévallen var inget att skriva hem om för SIF:s del. Felpassningar, osynkat presspel och allmän oskärpa gjorde att spelet knackade betänkligt. Men trots det så lyckades man ändå skapa flera fina målchanser. Och med knappa tjugo minuter på matchklockan så avlossade Anton Gustafsson ett hårt skott utanför straffområdet. En smått skymd KFF-keeper hann inte med att nå bollen, och ledningen var ett faktum.

 


Den första halvleken fortsatte med likande matchbild, men strax innan pausvisslan så rann bortalagets vänsterytter igenom och serverade en hård boll in efter backen, som anfallskollegan bara hade att placera in. 1-1 och en tung smäll att ta med sig in i paus. Ännu tyngre med vetskapen om att Kurdiska, i och med divisionsskillnaderna, hade två bonusstraffar att slå innan den andra halvleken skulle dra igång. Två straffar som dessutom förvaltades båda två. 1-3 och uppförsbacken brant.

 


I drygt tjugo minuter av den andra halvleken skulle det få trampas på i den där backen, tills det att Albin Björnram hade den goda smaken att pricka Simon Dahlbergs panna med en inåtskruvad hörnspark. "DE GAME ON" som Holmgren hade gapat.

 


En underkroppsskada på högerspringande Johan Lundberg gjorde att Alexander Hjelm flyttades upp från sin mittbacksposition en bit in den andra halvleken. En rokad som sannerligen skulle bära frukt. Men dessförinnan drabbades SIF av ytterligare en skada, och den här gången betydligt läskigare, när Andreas Karlsson föll och landade illa på axeln. Så pass illa att röntgenbilderna senare på kvällen skulle visa att nyckelbenet släppt från diverse fästen.

 


Skadan lät dock inte påverka hemmalaget, som istället trappade upp intensiteten i sitt spel. Och 

Kort senare var det dags för tidigare nämnda Hjelm att kliva in i bokföringen när han hittade fram till Sebastian Lindblad som, som vanligt(?), inte gjorde någon besviken inne i boxen. Kvitterat.

 


"Alex" fortsatte med ett icke avtagande energipåslag, och bara några minuter senare avancerade han in i offensivt straffområde där ett par krampande mittbacksben överhuvudtaget inte hängde med. Straffspark och Björnram vid bollen. Målvakten lite för het och gick för tidigt. Bara för "Abbe" att välja motsatt hörn. 4-3 och underläget var vänt.

Inhoppande Gustaf Axelsson (eller var det MD10?) skulle sedan få äran att, efter många om och men, skriva in sig i protokollen och fastställa slutresultatet. 5-3.

 


- Det känns skönt att börja cupspelet med en vinst, även om den satt långt inne. I första halvlek kommer vi inte upp i nivå och vi har svårt att skapa farliga chanser. I den andra halvleken rycker vi upp oss och sätter våra lägen.

Sett över nittio minuter så spelar vi ingen bländande fotboll, men lyckas trots det vända matchen och kriga till oss tre viktiga poäng. Tråkigt att lämna matchen med skador på ett par nyckelspelare, men återigen så är hela truppen med och bidrar till seger, så jag är inte orolig för vi inte ska kunna fylla upp rollerna på ett bra sätt i de närmsta matcherna, säger SIF:s spelade ledare Albin Björnram.

 


Cuppremiären avklarad, och resan rullar vidare. På fredag gästar man blodsfienden Pålsboda GoIFKumla IP i gruppspelets andra omgång. Avspark 19:00. Alla till Kumla. Inte svårare än så.

 


Tills dess.

 

---------------------------

 

Sköllersta IF - Kurdiska FF Örebro 5 - 3 (1-1)

Distriktscupen Grupp 5, omgång 1

Lördag den 12:e mars 2022 klockan 14:20

På Allévallens konstgräs, Hallsberg

 

MATCHFAKTA

 

18 1 - 0 Anton Gustafsson (Albin Björnram)

44 1 - 1 Spelmål

46 1 - 2 Bonusstraff

46 1 - 3 Bonusstraff

66 2 - 3 Simon Dahlberg, Hörna (Albin Björnram)

69 3 - 3 Sebastian Lindblad (Alexander Hjelm)

73 4 - 3 Albin Björnram, Straff (Alexander Hjelm)

81 5 - 3 Gustaf Axelsson (Markus Dahlberg)

 

Varningar SIF: 44 Oliver Johansson, 61 Simon Dahlberg

 

STARTELVA

 

1. Joel Dahlberg (MV)

-----

13. Alexander Hjelm

3. Simon Dahlberg (K)

20. Anton Hjelm

-----

11. Johan Lundberg

19. Anton Gustafsson

5. Andreas Karlsson

15. Albin Björnram

-----

16. Oliver Johansson

10. Markus Dahlberg

-----

21. Sebastian Lindblad

 

ERSÄTTARE

 

6. Elias Lindström (spelade)

7. Andreas Edström (spelade)

8. Mathias Johansson (spelade)

12. Joel Ullerud (spelade ej)

17. Carl Linderum (spelade ej)

22. Gustaf Axelsson (spelade)


Nyhetsarkiv
2022-09-28 21:32
2022-08-09 15:19
2022-05-06 10:06
2022-03-01 10:45
 
Våra sponsorer