SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
SIF nära DM-knall mot ÖSK - "Där och då mer besvikna än stolta"
2022-01-24 13:57

DM-kvartsfinal och 4-4 vid full tid mot Sveriges, enligt många, bästa futsallag. Ett scenario som inte riktigt lika många hade sett i spåkulan inför att ÖSK Futsal skulle bjuda upp Sköllersta IF till en samba i Gamla Idrottshuset under lördagen. Men som det dansades.

 

Väl medvetna om nivån på motståndet så inledde SIF matchen extra fokuserat, men utan att för den sakens skull visa någon rädsla. En inställning som gav utdelning redan efter två minuter när Oliver Johansson avancerade och spelade fram Albin Andersson, som med ett kliniskt avslut gav bortalaget ledningen med matchens första mål. 

Dessvärre hann man knappt fira färdigt ledningsmålet, innan ÖSK replikerade med 1-1 knappa minuten senare. Momentumet som bortblåst, och hemmalaget kunde öka på till både 2-1 och 3-1. Oscar Hultberg skulle dock gjuta ny energi hos de svarta med en reducering straxt innan kvarten var spelad. Trots det så var det ÖSK som fick halvlekens sista ord med ytterligare ett mål, och lagen gick till vila med 4-2 på tavlan.

 

Efter paus så började Sköllersta successivt att släppa på handbromsen och respekten för motståndets briljans. Och halvvägs in i halvleken så sniffade "L`asino pazzo" Hultberg till sig ett nytt error mellan hemmaslips och utespelare, och kunde enkelt rulla in en ny reducering. 4-3.

Där och då tickade matchuret på snabbare än någonsin, och i långa stunder fick man slita för att ens få låna bollen. Detta trots att man försökte låsa motståndet högt upp i offensiv tredjedel.

 

Men trägen vinner alltid, och den här dagen var trägen utklädd till André Bengtsson. För med en minut kvar till fullt tid så var det han som höll sig framme och kunde fösa in kvitteringen. 4-4, full tid och SIF hade tagit det hela till en osannolik förlängning. Ho-ho, NA Sport? Larma om ni lever.

 

Förlängningen inleddes i tidig uppförsbacke då ÖSK, redan efter två minuter, ånyo tog ledningen. Kort senare var både dörr-/burväktare Emil Daagh och tidigare nämnda Bengtsson på en liten simtur i eget straffområde, vilket resulterade i hands och straff. En straff som Daagh styrde till stolpe och ut. Mycket bra! Mindre bra att han lämnat linjen med tre meters marginal. Straffen fick således slås om, och den förvaltades. 6-4. Semi-ridå.

 

SIF forcerade med Andreas Karlsson som jokerspelare i slutet av förlängningen, och med fyrtio sekunder kvar nådde ett långt utkast fram till Anton Gustafsson som inte gjorde någon besviken. 6-5. Men närmare än så kom man aldrig. 

 

COACH VASSE

 

Vi gav verkligen alla supportrar som var på plats en riktigt underhållande match som dem inte hade förväntat sig sett till den trupp ÖSK hade med sig den här gången.
De mentala förberedelserna var otroligt viktiga för oss innan matchen och där var vi bättre än ÖSK. 
Vi störde dem i deras anfall och tvingade fram individuella misstag, och då straffade vi dem rejält. Vi var hungrigare, mer aggressiva och spelarna gav allt dem hade över fulltid plus förlängning. När slutresultatet skrevs till 6-5 till ÖSK så var vi mer besvikna än stolta över den prestation vi precis hade gjort. Detta var dock ett kvitto på hur bra vi faktist kan vara och det är tråkigt att resan tog slut här med en så pass bra prestation.

 

Nu återstår ett fåtal futsalträningar innan den dobbfria verksamheten läggs på kylning, och laget kliver ut på Allévallens konstgräs. Då utlovas det uppjackning med nyheter, sociala medier, HERE WE GO och allt det där som våra supportrar håller högt.

 

Och ni, ni hänger med!

 

---------------------

 

Örebro SK Futsal - Sköllersta IF 6-5 efter förlängning (HT 4-2, FT 4-4)

DM-kvartsfinal 2021/22 tordag den 22 januari 2022 klockan 13:00

I Gamla Idrottshuset, Örebro

 

MATCHFAKTA

 

2 0 - 1 Albin Andersson (Oliver Johansson)

3 1 - 1 Spelmål

9 2 - 1 Spelmål

10 3 - 1 Spelmål

13 3 - 2 Oscar Hultberg

16 Varning ÖSK:s Nr 14

18 4 - 2 Spelmål

22 Varning ÖSK:s Nr 11

29 4 - 3 Oscar Hultberg

39 4 - 4 André Bengtsson (Albin Andersson)

41 5 - 4 Spelmål

44 Varning André Bengtsson

44 6 - 4 Straffmål

49 6 - 5 Anton Gustafsson (Andreas Karlsson)

 

LAGET

 

11. Emil Daagh (MV)

-----

64. Andreas Karlsson

3. Simon Dahlberg (K)

10. Pontus Hultin

9. Johan Lundberg

99. Oscar Hultberg

97. Andreas Edström

-----

16. André Bengtsson

23. Anton Gustafsson

18. Oliver Johansson

25. Albin Andersson


Nyhetsarkiv
2022-09-28 21:32
2022-08-09 15:19
2022-05-06 10:06
2022-03-01 10:45
 
Våra sponsorer