Referat: Sköllersta IF - HOIF
Montén HOIF-dödare i uddamålssegern mot antagonisten i öst
2023-08-21 10:30

Knack, knack! Vem där? Tre lortiga derbypinnar. STIG PÅ!

Torsdagens seger mot antagonisten i öst var oerhört välkommen och nödvändig i kampen om ett nytt kontrakt i Division 5. Och den här viktorian skulle bara bli blå.

Matchen präglades av sedvanlig derbykaraktär med mycket kamp och en del hårda dueller. Något som resulterade i att hemmalagets enmanstornado Elias Lindström i mitten av den första halvleken tvingades till akuten med befarad fraktur på höger båtben. Dont tell Hammarby E-sport.

Trots den stygga skadan och med flertalet spelares avsaknad av erfarenhet av liknande matchbilder, så repade SIF mod och gick rakryggade in i paus. Jobbet skulle göra, åtminstone för Elias.

Målnollan spräcktes i den femtionionde minuten när Carl Linderum via ribban spelade fram Henrik Montén som från nära håll skickade upp bollen i nättaket. Firades med något som endast kan tolkas som en imitation av en på Dalälven ryggsimmande triatlet. Aldrig har en avspark gått av tidigare efter att ett lag tagit ledningen.

Sent in i matchen fick HOIF chansen att kvittera från straffpunkten, men Joel Dahlbergs högre stolpe gjorde precis vad den skulle och motade kulan. Ett par SIF-bränningar av topplägen senare så var kampen över när slutvisslan ljöd över idylliska Sköllervallen. 1-0.

Nu inleder SIF förberedelserna för två nya hemmamatcher. Först ut mot IFK Örebro på torsdag klockan 18:45, följt av reservlagsmatch mot Hovsta IF 2 på söndag klockan 17:00.