Samling:17:00
Referat: Hovsta IF - Sköllersta IF
Lindström hyllas efter ny SIF-seger - "Drömspelare"
2022-09-03 21:27

Höstens första back to back-seger. Det var vad Sköllersta IF hade i kikarsiktet när man anlände till Hovsta IP i torsdags kväll. Efter att oron lagt sig för p-bot på parkeringsplatsen en bit bort. Klart Aimos närvaro på semi-landsbygden är lika med noll.

Närvarande skulle däremot SIF visa sig vara, och det från första vissla. För den första halvleken hann inte bli äldre än fyra minuter gammal innan Anton Gustafsson skulle presentera sig för publikskaran på Hovsta IP. Åtminstone för de få som inte redan drabbats av hans motstyckeslösa målnäsa.

En liten stund senare så upprepade sig det hela när Elias Lindström, precis som vid 1-0-målet, återigen assisterade Anton Gustafsson fram till 2-0. Antons tionde doppietta för säsongen, och gänget i Larslundskyrkan kan inte längre att blunda för att det är miniläge för psalmböckerna att skrivas om. Ciro är kommen.

Simon Dahlberg och Oliver Johansson såg till att ledningen var dubblerad strax efter pausvilan, innan hemmalaget replikerade med en snabbt slagen frispark när de blå stod och sov. Det skulle dock vara Hovstas enda fruktbara mottdrag, och SIF kunde styra av spektaklet till seger 4-1.

- Stark laginsats och en kontrollerad seger på en halvrisig plan mot ett av seriens bästa lag. Men jag måste lyfta fram Elias Lindström som trots skickliga motståndare dominerade mittfältet på egen hand, samt regisserade två av målen. Drömspelare, säger SIF:s kapten Simon Dahlberg.

Kommande vecka väntar två nya matcher för SIF. Först ut B-lagsmatch mot Adolfsbergs IK på måndag 19:15, följt av Division 5-match hemma mot IFK Askersund lördag 12:00.