Samling:17:15
Referat: Sköllersta IF - FK Örebro
Gustafsson sexmålsskytt när SIF snuddade vid tvåsiffrigt
2022-08-28 15:46

Solsken, Sköllersta IF och mål i massor. Med andra ord en fulländad sensommarafton på idylliska Sköllervallen, när de blå tog emot FK Örebro i torsdags. En tillställning som aldrig tilläts hinna bli det minsta spännande, eftersom att hemmalagets rivstartsväxel var ipetad redan vid värmning. Och i rak motsats till föregående veckas match mot Lillån så var dessutom hitta nätet-turbon aktiverad.

Knappt hade startgrinden åkt upp innan Anton Gustafsson spräckte målnollan, och efter tolv minuter hade han även spelat fram Markus Dahlberg och fyllt på sin eget målkonto till 3-0. Mindre än tjugo minuter senare hade han gjort tre till, och halvtidsresultatet skrevs till 6-0.

Ett tidigt frisparksmål för bortalaget undantaget så fortsatte den andra halvleken i samma anda, och fem minuter in i den så hade Anton prickat in sitt sjätte för dagen. DOPPIA TRIPLETTA DI CIRO. Sanslösa Ciro upp i skytteligaledning på tjugofem gjorda.

Innan matchen var slut så hade också Pontus Hultin skrivit in sig i målkolumnen med matchens nionde och tionde mål. Slut 9-1.

Ytterligare ljusglimtar:

Adam Ståhlbom med seniordebuten i moderföreningen, när inga av föreningens ordinarie målvakter fanns att tillgå. Adam, hemmahörande i IK Ekhagen i Division 7, som fram till i torsdags aldrig sett en frispark gå på mål.

Anton Hjelm tillbaka på Sköllervallen för första gången efter att hälsenan padelrök två veckor tidigare. Kryckor och pjäxa till trots så var det hans nybläckade bringa som stal all uppmärksamhet (se bild 2 på Instagram). Hjelm till Louvren, HERE WE GO.

Nästa match spelas på Hovsta IP på torsdag 18:15 när SIF gästar norra Örebros orangea stolthet.