SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sköllersta Idrottsförening
A-Lag Herr
Sköllersta IF
2 - 0
SMÅ IF
Sköllersta IF2 - 0SMÅ IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 11 maj, 19:00
Plats:Sköllervallen IP
Tävling:
Matchnummer: 120111031
Samling:17:45
Ny SIF-seger efter långa uppehållet
2023-05-14 20:20
Till vänster Morgan, Thom ackompanjerad av Andersson, Emil

Knappt fyra veckor sedan Sköllersta IF senast klev ut på det gröna fältet i matchuniform. Fyra var dessutom antalet smärtsamma förluster i rad som laget åkt på när SMÅ IF stått för motståndet genom åren. Så på förhand gick det absolut att sälja in det som att det var ett spelsuget hemmalag som tog emot sitt värsta bogey team på idylliska Sköllervallen under den ljumma torsdagskvällen.

 

Inledningsvis så syntes det att det var längesedan man spelade match, då majoriteten av tiden spenderades på egen planhalva. Med båda ordinarie målvakter Daagh/Dahlberg out of order så hade Adam Ståhlbom lånats in från IK Ekhagen för att vakta nätet den här kvällen. Ett uppdrag som han tog sig an på största allvar, och stod för flera avgörande ingripanden när laget glappade som mest.

 

Stärkta av Adams storspel så växte sig de blå in i matchen, och några minuter innan paus stressade SIF-spetsen Thom Morgan fram ett error mellan bortalagets mittback och keeper, för att sedan på ett vackert sätt lobba in ledningsmålet. Ett klassiskt PSYKOLOGISKT VIKTIGT mål. Även om ordet "psykmål" är en mer spetsig och träffande beskrivning.

 

I den andra halvleken kontrollerade SIF tillställningen i större utsträckning, och släppte sällan eller aldrig till några farligheter värda namnet. Istället kunde man själva toppa av det hela med att utöka ledningen i den nittiofjärde minuten. Inbytte huvudtränaren Andreas Karlsson piskade in en frispark vars studs gjorde att SMÅ-slipsen inte klarade att hålla kvar bollen. På sant måltjuvsvis höll sig Emil Andersson framme där bollen damp ner, och kunde enkelt lägga in bollen i motståndarmålet. 2-0 och matchen över just när matchuret klockat in på sin nittiosjunde minut. Så fint att tilläggstiden äntligen landat in i bonnfotbollen.

 

Nu firar vi klart helgen för att sedan ta tag i förberedelserna inför nästa veckas efterlängtade derby mot Pålsboda GoIF.
Onsdag 19:00 på Pålsboda IP.

 

Till dess.

Sköllersta IF - SMÅ IF 2 - 0 (1-0)

Division 5, omgång 3

Torsdag den 11:e maj klockan 19:00

På Sköllervallen, Sköllersta 

 

MATCHFAKTA

 

32 Gult kort SMÅ:s Nr 16

43 1 - 0 Thom Morgan 

94 2 - 0 Emil Andersson (Andreas Karlsson)

 

STARTELVA

 

1. Adam Ståhlbom (MV)

-----

18. Alexander Hjelm

2. Henrik Montén

3. Simon Dahlberg (K)

19. Hugo Worreby 

-----

8. Carl Linderum

6. Elias Lindström

23. Markus Dahlberg

22. Gustaf Axelsson

10. Pontus Hultin

-----

9. Thom Morgan

 

ERSÄTTARE

 

66. Sebastian Poropat (MV, spelade ej)

11. Philip Lidner Carlsson (spelade)

12. Emil Andersson (spelade)

14. Samuel Poropat (spelade)

20. Andreas Karlsson (spelade)

21. Sebastian Lindblad (spelade)


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer