Matchnummer: 120111121
Samling:13:45
Tung SIF-seger borta mot Stene - Kvaldrömmen lever
2022-09-28 18:54

Säsongen lever för Sköllersta IF. Detta förkunnades efter segern mot redan uppflyttningsklara Stene IF i lördags.

SIF inledde matchen smått paralyserat, men ett tidigt Stene-mål fungerade som väckarklocka, och så småningom började de blå bli varma i kläderna. Mot ett hemmalag vars tydliga matchplan var att parkera lågt på energisparläge. Och strax innan halvtid så stoppade Anton Gustafsson in kvitteringsmålet.

Den andra halvleken fortsatte på samma sätt, och SIF fick lov att vrida upp kreativiteten för att låsa upp Stene-blocken. Men knappt halvvägs in så slog Pontus Hultin in en hörna som landade på en ohotad hemmaspelare, som på något sätt lyckades styra bollen mot eget mål. Långsamt, långsamt färdades bollen tillbaka mot den första stolpe, och in i mål. Självmål och ledning SIF. Hur Pontus lyckades skriva in sig som målskytt här är dock svårt att greppa, och gränsar förstås till magstarkt.

Oaktat målstölden så tog SIF kontrollen över matchen allt mer, och med tio minuter kvar skottade Oliver Johansson in 3-1 målet som skulle försegla segern. Talangtävlingsjunkien Oliver som firade sin artonde födelsedag den här dagen hade såklart inte kunnat önska sig en bättre present än att få tillfälle att visa upp sin hemsnickrade griddy-dans inför publik. Utförandet tvåplus, men så fin han är vår lille Oli.

Även om segern redan utropats så gjordes det hela onödigt spännande när hemmalaget fick in ett reduceringsmål med bara ett par minuter kvar. Men SIF höll stången och ledningen hela vägen slutvissla. Säsongens andra trepoängare mot Stene, och kvaldrömmen lever.

På söndag tar Sköllersta IF emot seriesegraren Frövi IK hemma på idylliska Sköllervallen i den sista omgången av Division 5. SIF innehar tredjeplatsen, tillika kvalplatsen, med två poängs marginal ner till den gula raketen Glanshammars IF som i sin tur gästar Hovsta IF. Rysarsöndag att vänta.