Samling:17:45
Trippelmacka när SIF vände och vann - "Tre poäng viktigast"
2022-08-15 21:45
Bilden sägs vara ett montage

Seger var nödvändigt när Sköllersta IF i torsdags tog emot IFK Lindesberg hemma på idylliska Sköllervallen. Dels för att hålla det fyra poäng stora avståndet ner till seriefyran Glanshammar, men även för att studsa tillbaka efter den smärtsamma förlusten på Vretalund tre dagar tidigare.

Redan från första vissla så lade sig bortalaget lågt, och utmanade SIF till att försöka låsa upp dem. Och efter en stunds lirkande så kom utdelningen när Anton Gustafsson visade varför det är han som ska hämta guldskon efter avslutad säsong. Ledningen skulle dock inte hålla sig längre än halvvägs in första halvlek.

Klipp till minut sextiotre när kapten Simon sparkade hål i luften och IFK:s anfallare gjordes omkull av lillebror Joel. Utanför straffområdet, men likväl straff dömt. En straff som förvaltas med precision, och SIF i underläge för första gången i matchen. Ett underläge som inte skulle vara längre än en dryg minut tack vare att Marcus Gustafsson höll sig framme när bortaslipsen fick problem med ett hultinskt inlägg. 2-2.

Därefter skiftade momentum, och det visade sig vara SIF:s som hade de högre växlarna kvar att tillgå. För åtta minuter efter kvitteringen tog sig Marcus Gustafsson igenom på nytt och gjorde sitt andra för kvällen. Och varför sluta när man står på blygsamma två kassar, tänkte Marcus och vispade in sin tredje med fyra minuter kvar. Framspelad av Markus Dahlberg, precis som så ofta i den smått legendariska niomanna-upplagan av Sköllersta/Ekeby 2008. Tripletta di Marco, och tvillingbror Ciro har fått sig en rejäl höstutmanare.

- Återigen en prestation som vi överlag inte kan vara nöjda med, så vi har ett och annat att fundera på till nästa (läs denna) vecka. Men det viktigaste idag var i slutänden de tre poängen som bärgades. Hattar av för Marcus Gustafsson som prickade in sitt första hattrick för moderföreningen, säger SIF:s lagkapten Simon Dahlberg.

Den här veckan väntar Lillån FK borta på Lillåvallens naturgräs. 19:00 torsdag kväll.